Γυμνασιο-ΤΛ Κορθίου | Τα δικαιώματα των παιδιών στον κόσμο
229
post-template-default,single,single-post,postid-229,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Τα δικαιώματα των παιδιών στον κόσμο

Ανοικτή Επιστολή προς ΟΗΕ

Αξιότιμοι κύριοι του συμβουλίου του ΟΗΕ,
Καθημερινά σημειώνονται χιλιάδες θάνατοι παιδιών σε όλο τον κόσμο, είτε ως αποτέλεσμα εχθροπραξιών σε κάποιο πεδίο μάχης, είτε από πείνα ή ακόμα χειρότερα από αρρώστιες, οι οποίες θα μπορούσαν να θεραπευθούν με μια απλή φαρμακευτική αγωγή.
 Ένα απειλητικά μεγάλο ποσοστό των παιδιών στον κόσμο δεν έχει το δικαίωμα σε σωστή βασική εκπαίδευση. Αυτό τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα φτώχειας και ελλιπών διαθέσιμων πόρων από το κράτος, με αποτέλεσμα τα παιδιά αυτά να είναι εύκολο να χειραγωγηθούν από οργανώσεις και να χρησιμοποιηθούν για κακούς σκοπούς.
Πρέπει λοιπόν εσείς ως ο αρμόδιος οργανισμός για αυτά τα θέματα να δράσετε, προσφέροντας δωρεάν παιδεία σε όλα τα παιδιά του κόσμου, ώστε αύριο να έχετε ισχυρούς συμμάχους στην προσπάθεια εξέλιξης της ανθρωπότητας.
Ένα άλλο υψίστης σημασίας δικαίωμα των παιδιών που καταπατείται είναι η δωρεάν υγεία. Πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο χάνουν τη ζωή τους, λόγω ελλιπούς ή ακόμα και ανύπαρκτου συστήματος υγείας. Βλέπουμε παιδιά του τρίτου κόσμου να πεθαίνουν από ασθένειες, τις οποίες η ανθρωπότητα έχει θεραπεύσει εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Τα ίδια παιδιά πίνουν βρόμικο μολυσμένο νερό και προσβάλλονται από ασθένειες καταστροφικές και, αν μη τι άλλο, πολύ μεταδοτικές και αναγκάζονται, αν έχουν την τύχη να επιζήσουν, να έχουν μια δύσκολη ζωή.
Εκεί πρέπει να στραφεί η προσοχή του κόσμου, όχι στα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν. Ένα ποσοστό των κονδυλίων όλων των κρατών ανά τον κόσμο πρέπει να διατεθούν για την αγορά φαρμάκων και την μίσθωση ατόμων που μπορούν να προσφέρουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε παιδιά τα οποία την έχουν ανάγκη.
Το σημαντικότερο των προβλημάτων όμως που έχουν χιλιάδες επί χιλιάδων παιδιών στον κόσμο είναι η στέρηση του δικαιώματος στην ίδια τους την ελευθερία. Παιδιά γεννημένα σε εμπόλεμη ζώνη συχνά δεν έχουν ιδέα τι θα πει ελευθερία ή όσα γεννήθηκαν σε περίοδο ειρήνης, την θυμούνται ως κάτι μακρινό και άπιαστο.Τα ίδια αυτά παιδιά που βλέπουν καθημερινά τα σπίτια τους, τις οικογένειές τους και συχνά τις παιδικές τους αναμνήσεις να καταστρέφονται, θα είναι οι αυριανοί φανατικοί πολεμιστές μιας παρακρατικής ή θρησκευτικής οργάνωσης, που θα προσπαθήσει να διεκδικήσει πράγματα μέσα από τον πόλεμο, θέτοντας σε κίνδυνο την ανθρωπότητα.
Οπότε, αυτό που πρέπει να γίνει είναι απλό, όταν λέγεται, αλλά πολύ περίπλοκο, όταν προσπαθείς να το πετύχεις: τέλος όλων των εχθροπραξιών, τέλος των πολέμων, ώστε όλα τα παιδιά του σήμερα να γίνουν σωστοί πολίτες, σωστοί άνθρωποι του αύριο.
Κλείνοντας, θέλω να επιστήσω την προσοχή σας σε όλα τα παραπάνω θέματα και να ζητήσω την συμβολή σας στην επίλυσή τους, γιατί η αδιαφορία γεννάει το μίσος και το μίσος γεννάει προβλήματα.
Με σεβασμό
Δημήτρης Νιτσόλας
Γ΄Λυκείου
 

No Comments

Post a Comment