Γυμνασιο-ΤΛ Κορθίου | Ο εθελοντισμός στο Γυμνάσιο ΤΛ Κορθίου
231
post-template-default,single,single-post,postid-231,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Ο εθελοντισμός στο Γυμνάσιο ΤΛ Κορθίου


Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Γυμνασίου ΤΛ Κορθίου στο Δίκτυο Νοιάζομαι και Δρω για την ανάπτυξη της ιδέας του εθελοντισμού, οργάνώθηκαν αρκετές δράσεις:

Eνεργός Πολίτης.

 Οι μαθητές του Γυμνασίου Κορθίου ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα καταπολέμησης  των διακρίσεων και του αποκλεισμού ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Eπιπλέον κατάλαβαν ότι χρειάζεται να αναπτύξουν δράση  για την επίλυση θεμάτων που τους αφορούν. Έτσι, έπαιξαν παιχνίδια για τη σημασία του ενεργού πολίτη,  παιχνίδια ρόλων, αλλά και διοργάνωσαν παζάρι και γιορταστικές εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα και τις Απόκριες. Επίσης έλαβαν μέρος σε  δραστηριότητες που αφορούν την βελτίωση του σχολικού χώρου. Οι μαθητές δηλαδή έβαψαν κάποιες αίθουσες, καθάρισαν το προαύλιο του σχολείου, τοποθέτησαν ένα πίνακα σε τάξη, και τέλος κατέγραψαν τα βιβλία της σχολικής βιβλιοθήκης:

 

Καταγραφή τίτλων βιβλιοθήκης Γυμνασίου ΤΛ Κορθίου
Ερευνητική εργασία Α? Λυκείου 2015-2016
—        Από την αρχή του σχολικού έτους οι μαθητές κατέγραψαν τους τίτλους βιβλίων της σχολικής βιβλιοθήκης προκειμένου να γίνει η ηλεκτρονική μηχανογράφησή τους.
—        Για το σκοπό αυτό επιλέχθηκε και χρησιμοποιήθηκε το σύστημα BiblioteQ
—        Για την μελέτη της συμπεριφοράς του αναγνωστικού κοινού και τη σχέση τους με το βιβλίο και τις βιβλιοθήκες εκπονήθηκε ένα ερωτηματολόγιο σε ηλεκτρονική μορφή.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης δράσεις που αφορούν την ευαισθητοποίηση  και δραστηριοποίηση των μαθητών σχετικά με το θέμα των προσφύγων αλλά και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

No Comments

Post a Comment