Γυμνασιο-ΤΛ Κορθίου | Ο Καβάφης στο σχολείο μας
234
post-template-default,single,single-post,postid-234,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Ο Καβάφης στο σχολείο μας

Μια και τα πρωτάκια της συντακτικής ομάδας  ξεκίνησαν το διάβασμα για τις εξετάσεις, ας γράψω κι εγώ μια φορά στο ιστολόγιό μας, για να σας πω με λίγα λόγια τι συνέβη στο σχολείο μας τις μέρες του Απριλίου που φιλοξενούσαμε το Αρχείο Καβάφη. 


Αυτό λοιπόν το Αρχείο ακούγεται πολύ βαρύ κι ασήκωτο, αλλά δεν είναι. Στην πραγματικότητα ήταν μια ομάδα νέων ανθρώπων-καλλιτεχνών και ποιητών που ήρθαν να μας μάθουν πώς παίζεται η ποίηση. 
Πώς μπορείς να γράφεις τραγούδια από ποιήματα, να βρίσκεις το ρυθμό στα ποιήματα, να βάζεις μουσική στα λόγια των ποιητών. Άλλωστε, πάω στοίχημα πως ο Κ Καβάφης θα ήταν πολύ ευχαριστημένος που οι αναγνώστες του δεν βαριούνται να αναλύουν τα ποιήματά του ούτε φοβούνται μήπως δεν απαντήσουν σωστά στις εξετάσεις γι’ αυτά.
Συντελεστές:

Jeff Gonzalez (μουσικός παραγωγός, καλλιτέχνης χιπ-χοπ) και Κατερίνα Ηλιοπούλου (ποιήτρια)


Ακόμα θα του άρεσε που έγινε σκίτσο και κόμικ και αποκαλύφθηκαν μαθητές πολύ γερά πενάκια με οδηγό τη δική του ποίηση.

 Συντελεστές:

                          Παναγιώτης Ιωαννίδης (ποιητής) και Αλέξια Οθωναίου (εικονογράφος κόμικς)Ωραία ήτανε επίσης που στη θέση τη δική μας των καθηγητών τους βρέθηκαν για λίγο άλλοι άνθρωποι με άλλο λόγο, άλλο στιλ επικοινωνίας, άλλες ειδικότητες. Και για μας ήταν ωραίο να παρακολουθούμε κάτι τέτοιο από τη θέση του θεατή. Ήταν σαν να έχεις πάει να δεις μια ωραία παράσταση στο θέατρο.

Την τελευταία μέρα όλοι μαζί γονείς, καθηγητές, μαθητές, καλλιτέχνες, γίναμε μια ωραία παρέα και απολαύσαμε τα έργα (μουσικά και εικαστικά) των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, με συνοδεία ωραίων μεζέδων και γλυκών που έφεραν οι μαμάδες.


Ευχαριστούμε πολύ το Αρχείο Κ. Π.  Καβάφη  και το Ίδρυμα Ωνάση, που χρηματοδότησαν εξ ολοκλήρου αυτό το πρόγραμμα για το σχολείο μας και όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτό.

                                                                     Αναστασία Σκόρδου

No Comments

Post a Comment