17 Ιανουαρίου 2016
In
emo, αθλητές, κοινωνική πινακοθήκη, ποζέρια, φλώροι
Α΄Λυκείου-Νεοελληνική Γλώσσα: Κοινωνική Πινακοθήκη (ποζέρια και αθλητές, φλώροι και emo)
Από την Κάτια Σαραβάνου
Ποζέρι- Ποζεράς
Η λέξη ποζέρι ή αλλιώς ποζεράς προέρχεται από την λέξη πόζα. Είναι ένα άτομο συνήθως εφηβικής ηλικίας το οποίο θέλει να είναι το επίκεντρο της προσοχής και χωρίς να ξέρει πως να το κάνει σωστά, φοράει συνήθως μάρκες μήπως και του δώσουν λίγη προσοχή. Το μόνο που καταφέρνει βέβαια είναι το αντίθετο. Η πράξη του γίνεται με επιδεικτική υπερβολή και αποσκοπεί στο να τραβήξει την προσοχή των άλλων. Αυτό το μοναδικό στιλ συνοδεύεται με ανυπέρβλητο σνομπ ύφος προς όλους τους άλλους τους φυσιολογικούς ανθρώπους . Προφανώς έχει όλα τα social media και όποιος έχει κάνει το λάθος να τον έχει σε κάποιο από αυτά, σίγουρα το έχει μετανιώσει πικρά, αφού καθημερινά ανεβάζει μια νέα άθλια φωτογραφία επιδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το νέου του iphone…
Πριν λίγο καιρό τα ποζέρια δεν σταματούσαν μόνο σε αυτά αλλά κλαιγόταν κανονικά, στέλνανε και μηνύματα που παρακάλαγαν στην κυριολεξία για ένα like στο facebook, ήταν ικανοί να κάνουν τα πάντα,ακόμα και να πουλούσαν στο διάβολο την ψυχή τους και όλο αυτό για να νιώσουν κατά ένα like πιο famous. Σοβαρά δεν ήταν.
Γενικά αυτό το άτομο προκαλεί μια απέχθεια προς το πρόσωπο του, επειδή ζει, επειδή υπάρχει, μόνο και μόνο επειδή αναπνέει.
Οι αθλητές
Υπολογίζεται ότι σε ολόκληρο τον πλανήτη κατοικούν γύρω στα 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Αριθμός μεγάλος. Φανερό είναι ότι ο καθένας διαφορετικός, ο καθένας έχει το δικό του χαρακτήρα, τη δική του εμφάνιση, τη δική του συμπεριφορά. Υπάρχουν ομοιότητες, όπως οι βιολογικές ανάγκες. Παραμένει όμως ο κάθε άνθρωπος μοναδικός.
Η κοινωνία μας σήμερα έχει ”βάλει” σε καλούπια τους ανθρώπους. Όλοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να δείξουν μια γρήγορη και καλή εντύπωση. Ελάχιστοι είναι αυτοί που κρατούν χαμηλό προφίλ και προτιμούν την κατάλληλη στιγμή για να αποδείξουν ποιοι είναι πραγματικά.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκείνοι που ξέρουν ποιοι είναι. Δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση ούτε κοπλιμέντα. Δεν είναι ούτε απαισιόδοξοι ούτε θέλουν βέβαια να κάνουν και εντύπωση. Συχνά αυτοί οι άνθρωποι είναι οι αθλητές, επειδή θέλουν με ό,τι κάνουν να μην γίνονται στόχοι των αντιπάλων τους και από εκεί που οι αντίπαλοι θεωρούν ότι αυτοί δεν είναι αντάξιοι τους, έτσι να κάνουν την ανατροπή. Είναι πολύ όμορφο αυτό. Αλλιώς ονομάζονται και “ήρεμες δυνάμεις”. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ισορροπημένοι και έχουν μεγάλη οξυδέρκεια. Επίσης είναι πολύ προσιτοί σε όλους , όποιοι και να είναι πάντα θα έχουν σκυμμένο το κεφάλι και θα είναι πολύ φιλικοί. Ποτέ δεν θα σε φέρουν σε δύσκολη θέση λέγοντας μεγάλα λόγια για τον εαυτό τους. Στην αρχή θα νομίζεις ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι τίποτα και από εκεί που δεν το περιμένεις, κάπως θα το φέρουν οι συγκυρίες και θα μάθεις ότι είναι κάτι το πολύ μεγάλο και τόσο καιρό δεν το είχες αντιληφθεί λόγω του χαμηλού τους προφίλ. Τότε αναθεωρείς και τους εκτιμάς λίγο ακόμα. Είναι σπάνιοι άνθρωποι, ξέρουν πολύ καλά να διαχειρίζονται τη ζωή τους, επειδή όμως είναι τόσο καλοί δεν ανέχονται το ψέμα και την αχαριστία. Πραγματικά αυτούς τους ανθρώπους τους θαυμάζω πολύ.
ΦΛΩΡΟΙ ΚΑΙ EMO
Aπό την Κατερίνα Πολίτη
Aπό την Κατερίνα Πολίτη
Φλώροι είναι αρκετοί άνδρες γύρω μας πλέον. Το στιλ τους περιλαμβάνει ντύσιμο με ακριβές μάρκες και μαλλιά με πολύ ζελέ. Συνήθως ζουν με τα χρήματα των γoνιών τους και εiναι πολύ ψώνια. Οι φλώροι γενικά παρουσιάζουν άσχημη συμπεριφορά, αλλά τις περισσότερες φορές είναι δειλοί στην πραγματικότητα.
Οι emo είναι ένα κίνημα του οποίου οι πρεσβευτές είναι καταθλιπτικοί (χωρίς συγκεκριμένο λόγο) , τους αρέσει να πηγαίνουν σε κηδείες και να κλαίνε, χαρακώνονται, δεν βγάζουν από πάνω τους τα μαύρα. Αγόρια και κορίτσια είναι βαμμένα με τον ίδιο τρόπο (μαύρη μάσκαρα και eyeliner). Έχουν μακριά φράντζα και πολλά άθλια σκουλαρίκια σαν καρνάβαλοι. Το κίνημά τους ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80 στη Washington. Πλέον έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.
No Comments