Γυμνασιο-ΤΛ Κορθίου | Γνωρίζετε τον Χάρι Πότερ;
278
post-template-default,single,single-post,postid-278,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Γνωρίζετε τον Χάρι Πότερ;

Πρόσφατα τελείωσα το βιβλίο “Ο Χάρι Πότερ και ο ημίαιμος πρίγκιψ” της Τζ.Ρόουλινγκ..Είναι το έκτο από τα επτά βιβλία του Χάρι Πότερ , τώρα διαβάζω το έβδομο.Όλα τα βιβλία έχουν κεντρικό χαρακτήρα τον Χάρι Πότερ που είναι μάγος.Οι γονείς του σκοτώθηκαν  από έναν κακό μάγο που αυτοαποκαλείται Βόλντεμορτ, το πραγματικό του όνομα είναι Τομ Ρίντλ. Οι μάγοι φοβούνται να τον φωνάζουν με το όνομα του, γι’ αυτό τον αποκαλούν “Ο ξέρεις ποιος” ή “ο ακατονόμαστος”. Ακόμα και οι οπαδοί του που αυτοαποκαλούνται θανατοφάγοι τον φωνάζουν “Άρχοντα του Σκότους”.
  Ο Χάρι μεγάλωσε  με τους θείους του γιατί όταν πέθαναν οι γονείς του ήταν μόλις ενός έτους. Οι θείοι του δεν του είχαν πει πως είναι μάγος και κάθε φορά που τους ρωτούσε πώς πέθαναν οι γονείς του αυτοί του έλεγαν πως πέθαναν σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο Χάρι έμαθε πως είναι μάγος όταν  ήταν έντεκα ετών, σε αυτή την ηλικία οι μάγοι ξεκινάνε το σχολείο. Του είπε πως είναι μάγος  ο Χάγκριτ ο δασοφύλακας του Χόγκουαρτς(το σχολείο που πηγαίνουν οι μάγοι). Ο Χάγκριτ του τα  εξήγησε όλα, πώς πέθαναν οι γονείς του, γιατί έχει ένα σημάδι σε σχήμα αστραπής στο μέτωπο, που οι θείοι του του έλεγαν πως είναι από εκείνο το δυστύχημα, και γιατί τον γνωρίσουν όλοι.
  Τώρα θα σας πω τι έγινε εκείνο το βράδυ που έκανε τον Χάρι διάσημο. Ο Βόλντεμορτ πήγε στο σπίτι που ζούσε ο Χάρι με τους γονείς του. Μόλις κατάλαβαν οι γονείς του πως πλησιάζει  ο Βόλντεμορτ προσπάθησαν να προστατέψουν τον Χάρι, η μαμά του μαζί με τον Χάρι πήγαν στο επάνω πάτωμα του σπιτιού ενώ ο μπαμπάς του έμεινε κάτω. Όταν μπήκε ο Βόλντεμορτ στο σπίτι σκότωσε τον μπαμπά του Χάρι που προσπάθησε να τον καθυστερήσει και ύστερα πήγε στο επάνω πάτωμα του σπιτιού που βρισκόταν η μαμά του Χάρι μαζί με τον Χάρι. Σκότωσε την μητέρα του αλλά όταν πήγε να σκοτώσει τον Χάρι το αγόρι δεν έπαθε τίποτα, μόνο ένα σημάδι σε σχήμα αστραπής στο μέτωπο. Σε αντίθεση ο Βόλντεμορτ έχασε όλες τις δυνάμεις του και εξαφανίστηκε, έτσι ο Χάρι έγινε γνωστός σε όλους τους μάγους.
  Στο μέλλον ο Βόλντεμορτ βρήκε πάλι τις δυνάμεις του και συναντήθηκε πολλές φορές με τον Χάρι, άλλα τι γίνεται στο τέλος;

    Ναταλία Νικολάου

No Comments

Post a Comment