Γυμνασιο-ΤΛ Κορθίου | Εκπαιδευτικά Προγράμματα σχολικού έτους 2013-14: Κάθε χρόνο και καλύτερα
303
post-template-default,single,single-post,postid-303,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Εκπαιδευτικά Προγράμματα σχολικού έτους 2013-14: Κάθε χρόνο και καλύτερα

Την Τρίτη 20 Μαΐου έγινε στο σχολείο η εκδήλωση παρουσίασης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της χρονιάς. Αυτή τη φορά αρχίσαμε σωστά: Εφαρμόζοντας στην πράξη το “νους υγιής εν σώματι υγιεί” αρχίσαμε με γυμναστικές επιδείξεις.

Οι μαθητές με την καθοδήγηση του γυμναστή μας, κ. Γιάννη Κοκόλη, μας πρόσφεραν ένα αξέχαστο θέαμα,


δύναμης, ισορροπίας και αρμονίας, με ασκήσεις εδάφους
ενόργανης γυμναστικής, επίδειξη πυγμαχίας
και αγώνα μπάσκετ των ομάδων γυμνασίου και λυκείου.


Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις των προγραμμάτων στην αίθουσα τελετών από την Β΄Λυκείου που μας μίλησε με άνεση και ευφράδεια για τα θαύματα του κόσμου και τις προσωπικότητες που άλλαξαν τον κόσμο.Το πρόγραμμα αυτό έγινε με την καθοδήγηση του κ. Αντώνη Μπαλιώτη, καθηγητή κοινωνιολογίας.
Η Β΄Λυκείου είχε όμως κι άλλους άσσους  κρυμμένους στα πάουερ πόιντ της: Το πρόγραμμα: “Η αναψηλάφηση του αυθεντικού πνεύματος των Ολυμπιακών αγώνων από την αρχαιότητα ως σήμερα”, το οποίο εκτός από τη θεωρητική γνώση και την έρευνα έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με το ολυμπιακό πνεύμα στη γη που το γέννησε, την Αρχαία Ολυμπία, και να το ασκήσουν και οι ίδιοι σε σύγχρονους αθλητικούς χώρους.Στιγμιότυπα από την εκδρομή τους αυτή διανθισμένα με χιούμορ και ευρηματικότητα είδαμε κι εμείς στη συνέχεια της παρουσίασης.  Επιβλέποντες καθηγητές: κ. Γιάννης Κοκόλης, γυμναστής και Πάνος Καραγιάννης, πληροφορικής.
Στη συνέχεια η Β΄Γυμνασίου παρουσίασε το δικό της πρόγραμμα, που είχε θέμα την χριστιανική εικονογραφία και έγινε υπό την επίβλεψη του θεολόγου κ. Γιάννη Ξυδάκη. Τα παιδιά δεν περιορίστηκαν στα βιβλία και στο διαδίκτυο, αλλά επισκέφθηκαν εκκλησίες της περιοχής και φωτογράφισαν τις εικόνες με τις οποίες ασχολήθηκαν στην έρευνά τους. Αναζήτησαν σ’ αυτές στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος και μας έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο απεικονίζονται αυτά στην χριστιανική ζωγραφική.
Η Γ΄Γυμνασίου μας ταξίδεψε στο ιστορικό παρελθόν του τόπου μας, ερευνώντας δυο σημαντικές προσωπικότητες του νησιού μας, τον Θεόφιλο Καΐρη, μεγάλο λόγιο, δάσκαλο και αγωνιστή και την αδελφή του Ευανθία, την πρώτη λογία των γραμμάτων μας. Οι επιβλέποντες καθηγητές του προγράμματος κ: Αναστασία Σκόρδου και Μάριος Τάνταλος, φιλόλογοι και Ζωή Κνισοβίτη καθηγήτρια αγγλικών.
Οι μαθητές  της Α΄λυκείου είχαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στα προγράμματα: Ανέλαβαν να μελετήσουν τη σχέση μοντέρνας ζωγραφικής και αρχαίας τέχνης και να ασχοληθούν με το πρόβλημα της σχολικής βίας και του ρατσισμού που πολύ συχνά κρύβεται σε τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές. Αυτές οι ερευνητικές εργασίας έγιναν με την καθοδήγηση του καθηγητή των καλλιτεχνικών κ.Κίμωνα Μανέτα.
Τέλος, η ναυαρχίδα των προγραμμάτων μας ήταν το: “Όταν το μάρμαρο γίνεται ιστορία και το μέταλλο τεχνολογία” της Α΄Λυκείου με επιβλέποντες καθηγητές τις κ.Κοντού Μαίρη, γεωλόγο και Κουρτέση Μαριάννα, φιλόλογο, το οποίο είχε ως αφορμή το μάθημα των “Φυσικών Πόρων” και ως θέμα του τη μελέτη των φυσικών πόρων του νησιού μας. Πρώτα μας παρουσίασαν αυτόν τον πλούτο του υπεδάφους και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Άνδρου και στη συνέχεια μας έδειξαν πλούσιο υλικό από τις επισκέψεις τους στα Περιβαλλοντικά κέντρα Στυλίδας και Άμφισσας, τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, τις θερμές πηγές των Θερμοπυλών,
την ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου, το μουσείο της Λαμίας και το εργοστάσιο αλουμινίου στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας.


Στην υλοποίηση του προγράμματός μας συνέβαλαν οικονομικά :
α)Η Μητρόπολη Σύρου (Μητροπολίτης Δωρόθεος  Β΄) 
β)Ο κ.Δούκας
γ)Οι αδελφοί  Δημήτρης κ Γιώργος Στεφάνου  της εταιρείας GOLDEN STAR FERRIES
δ) Η ναυτιλιακή εταιρεία FAST FERRIES
 και τους ευχαριστούμε θερμά
Στη συνέχεια της εκδήλωσής μας, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων, η πρόεδρος του κ. Στέλλα Γουλιερμή και ο διευθυντής κ. Τάσος Καλαϊτζίδης επέδωσαν τιμητικούς επαίνους στους μαθητές  μας που διακρίθηκαν στον αθλητισμό, όπως αναφέραμε στην προηγούμενή μας ανάρτηση.

Έτσι λοιπόν, έκλεισε το διδακτικό έτος στο Γυμνάσιο Κορθίου, με πολλά χειροκροτήματα, χαμόγελα και επαίνους και πολλές ευχές για επιτυχία και προκοπή σε όλους τους μαθητές μας.
Να ευχηθούμε, τέλος, σε όλους καλή επιτυχία στις εξετάσεις και ιδιαίτερα στα αγαπημένα παιδιά της Γ΄Λυκείου που δίνουν σε λίγες μέρες τη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων.

No Comments

Post a Comment