Γυμνασιο-ΤΛ Κορθίου | Το ποδόσφαιρο στο Κόρθι
313
post-template-default,single,single-post,postid-313,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Το ποδόσφαιρο στο Κόρθι


Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, που παίζεται ανάμεσα σε δύο ομάδες των έντεκα παικτών με μια σφαιρική μπάλα. Αποτελεί το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο. Στις αρχές του 21ου αιώνα, το ποδόσφαιρο παιζόταν από περισσότερους από 250 εκατομμύρια ποδοσφαιριστές σε περισσότερα από 200 κράτη. Το ποδόσφαιρο επειδή είναι τόσο δημοφιλές έχει ονομαστεί και ως  «Ο βασιλιάς των σπορ». Το  παιχνίδι δημιουργήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα στην Αγγλία, ενώ από το 1963 είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
  Οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου κωδικοποιήθηκαν στην Αγγλία, χώρα γέννησης και ανάπτυξης του σύγχρονου ποδοσφαίρου, από την Ένωση Ποδοσφαίρου Αγγλίας (The Football Association) το 1863. Στη σύγχρονη εποχή, στις αγγλόφωνες χώρες, ο όρος football χρησιμοποιείται αντί του όρου association football στο Ηνωμένο Βασίλειο και soccer στον Καναδάκαι στις ΗΠΑ. Σε άλλες αγγλόφωνες χώρες, όπως η Αυστραλίακαι η Νέα Ζηλανδίαμπορεί να χρησιμοποιούνται και οι δύο όροι ή να υπάρχουν και τοπικά ονόματα για το άθλημα.
Οι αγώνες που περιστρέφονται γύρω από το κλώτσημα μιας μπάλας έχουν παιχτεί σε πολλές χώρες σε όλη την ιστορία, όπως το «woggabaliri» στην Αυστραλία, το «harpastum» στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και το «cuju» στην Κίνα. Οι μοντέρνοι κανονισμοί του ποδοσφαίρου βασίζονται στις προσπάθειες που έγιναν στα μέσα του 19ου αιώνα για τυποποίηση των ποικίλων μορφών του ποδοσφαίρου που παιζόταν στα δημόσια σχολεία της Αγγλίας. Η ιστορία του ποδοσφαίρου στην Αγγλία χρονολογείται τουλάχιστον από τον όγδοο αιώνα.
  Το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να λείψει μία ποδοσφαιρική ομάδα στο Κόρθι. Ο Αστέρας Κορθίου ιδρύθηκε το 1995. Σήμερα δεν υπάρχει ανδρική ομάδα, αλλά μόνο παίδων. Θέλοντας να προχωρήσουν τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας αποφάσισαν να στείλουν επιστολές σε μεγαλύτερες ομάδες ώστε να συνάψουν συνεργασία με μία μεγαλύτερη σχολή ποδοσφαίρου για όλη την Άνδρο. Η μόνη ομάδα που ανταποκρίθηκε ήταν ο Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα να ιδρυθεί η νέα επίσημη Σχολή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στην Άνδρο. Αυτό ήταν ένα πού σημαντικό βήμα για τον αθλητισμό στο νησί μας.
    Το πρωτάθλημα της περιόδου 2012-2013 ξεκίνησε βρίσκοντας σε πολύ καλή φόρμα την ομάδα. Ο Αστέρας Κορθίου βρίσκονταν στον 2ο όμιλο μαζί με τον ΑΟ Μυκόνου Παίδων και την ομάδα της ΑΣ Άνω Μεράς Παίδων. Στο πρώτο αγώνα στις 25 11 2012 ο Αστέρας Κορθίου επιβλήθηκε, στο γήπεδο της Αλαμανιάς, με 2-1 του ΑΟ Μυκόνου δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις του, δηλαδή την έξοδο τους από τον όμιλο. Στη συνέχεια ήρθε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο με δύο αγώνες στο νησί της Μυκόνου. Την 1 12 2012 η ομάδα του Κορθίου νίκησε με 2-0 την ομάδα της ΑΣ Άνω Μεράς ενώ την επόμενη ημέρα απέσπασε ισοπαλία 1-1 με τον ΑΟ Μυκόνου. Δύο πολύ θετικά αποτελέσματα που πρόσθεσαν άλλους 4 πόντους στους ήδη 3 που είχε αποσπάσει από τον πρώτο αγώνα. Από βαθμολογικής πλευράς ο Αστέρας Κορθίου είχε ήδη προκριθεί. Στον τελευταίο αγώνα ο Αστέρας κυριάρχησε επί της ομάδας ΑΣ Άνω
Μεράς με 9-0.
  Η ομάδα πέτυχε τον πρώτο στόχο της, δηλαδή την έξοδό της από τον όμιλο. Τώρα πρέπει να πραγματοποιήσουν μία πορεία αντάξια των προσδοκιών, κάτι που θα επιτευχθεί με εντατική προπόνηση, δημιουργώντας μία οργανωμένη και συντονισμένη ομάδα. Μια ομάδα που θα καταφέρει να προσπεράσει οποιαδήποτε εμπόδιο βρεθεί στο δρόμο της, κάνοντάς την ένα σοβαρό αντίπαλο που θα σέβονται όλες οι υπόλοιπες ομάδες. Να ευχηθούμε λοιπόν καλή συνέχεια στην ομάδα του Αστέρα Κορθίου και η σκληρή τους δουλειά να αποδώσει καρπούς. 
Γιώργος Ντούρας
Α΄ Λυκείου
No Comments

Post a Comment