Γυμνασιο-ΤΛ Κορθίου | Οι νέοι και οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης
335
post-template-default,single,single-post,postid-335,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Οι νέοι και οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης


Σ’ αυτή την ανάρτηση ένας συμμαθητής μας από το Λύκειο μας δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή χρήση των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κλπ):

Τα τελευταία χρόνια,πολλοί νέοι απασχολούνται πολύ με τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όμως ξέρουμε τι συμβαίνει μέσα σ’ αυτές;
Σε τέτοιου είδους σελίδες πολλά άτομα επικοινωνούν με φίλους, παίζουν παιχνίδια και συζητούν με διάφορα άλλα άτομα. Οι περισσότεροι συνήθως επικοινωνούν μόνο με φίλους και κάποιοι μόνο με συγγενείς και φίλους που βρίσκονται σε μακρινά μέρη ή σε άλλες χώρες, αλλά υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι συνομιλούν με αγνώστους.
Εκεί ακριβώς κρύβονται πολλοί κίνδυνοι, όπως να συναντήσουμε έναν άγνωστο, που θα θελήσει να μας εκμεταλλευτεί σεξουαλικά ή οικονομικά ή ακόμη και να μας σπρώξει στην εγκληματικότητα.
Παράλληλα, τα παιχνίδια που έχουν αυτές οι ιστοσελίδες είναι περισσότερο διασκεδαστικά, παρά ψυχαγωγικά,καθώς δεν σου προσφέρουν τίποτα, αντίθετα σπαταλάς το χρόνο σου σε ανόητα παιχνίδια.
Υπάρχουν ακόμη και ομάδες που προσπαθούν να σε χειραγωγήσουν και να σου προβάλουν τον υλισμό, δηλαδή την αγάπη για την κατανάλωση αγαθών, εις βάρος της φροντίδας του πνεύματος.
Για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο πρέπει οι γονείς και το σχολείο να διδάξουν τη σωστή πλοήγηση και χρήση αυτών των σελίδων.
Και οι νέοι καλό θα ήταν να σκεφτούν μόνοι τους και να μην επικοινωνούν με ξένους,παρά μόνο με φίλους και γνωστούς.
Οι δημιουργοί των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, επίσης, πρέπει να ελέγχουν τις “περίεργες” συνομιλίες και να δημιουργηθούν νόμοι, ώστε να τιμωρούνται οι παραβάτες.
Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η κοινωνική δικτύωση στο ίντερνετ είναι μια ευχάριστη ασχολία για να περνάς την ώρα σου, αλλά με μέτρο και κανόνες.

Αντώνης Στρατής

1 Comment
  • Διονύσης Μάνεσης

    21 Νοεμβρίου 2010 at 10:10 Απάντηση

    Ευχαριστούμε, Αντώνη, ξεκάθαρα όλα. Μακάρι αυτά τα μέτρα κι οι προφυλάξεις κι οι περιορισμοί και .. και…να τηρούνταν. Ισχύει κι εδώ ό,τι παντού, νομίζω:Όσο περισσότερο εξοπλιζόμαστε με εφόδια παιδείας, τόσο καλύτερα χρησιμοποιούμε το μέσον.
    Χαιρετισμούς.

Post a Comment