Γυμνασιο-ΤΛ Κορθίου | Μια χρονιά με τον υπολογιστή στην τάξη. Κέρδη και ζημιές
342
post-template-default,single,single-post,postid-342,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Μια χρονιά με τον υπολογιστή στην τάξη. Κέρδη και ζημιές


Όλοι περιμέναμε αυτή τη χρονιά που θα μας έδιναν τους υπολογιστές και λέγαμε γι’ αυτούς όλο το καλοκαίρι. Ναι λοιπόν, ήρθε η ώρα. Κατά τα μέσα Οκτωβρίου, ο διευθυντής είπε να έρθουν οι γονείς να πάρουν τα κουπόνια, για να αγοράσουμε τους υπολογιστές. Όλοι φωνάζαμε στις μαμάδες μη τολμήσουν και το ξεχάσουν. Μόλις πήραμε το κουπόνι στα χέρια μας, πετούσαμε από τη χαρά μας. Πήγαμε στα μαγαζιά, κοιτούσαμε το ένα, κοιτούσαμε το άλλο, δεν ξέραμε ποιο να διαλέξουμε. Την άλλη μέρα, τα φέραμε στην τάξη, περιμένοντας πως δεν πρόκειται να ανοίξουμε βιβλίο, αλλά…δεν ανοίξαμε τα λάπτοπ!
Τις πρώτες μέρες, φτιάξαμε ένα πρόγραμμα για τη γεωγραφία. Βρήκαμε κάτι κύτταρα στη Βιολογία, είπαμε κάτι γωνίες στα Μαθηματικά και φτιάξαμε ένα μπλογκ στη Γλώσσα. Αυτό ήταν όλο! Μετά, στα Μαθηματικά δεν μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε, γιατί είναι δύσκολο να φτιάχνουμε γωνίες. Στη Βιολογία, δεν μπορούμε να το χρησιμοποιούμε, γιατί μας αποσπά την προσοχή και στο μπλογκ δεν μπορούμε να μπαίνουμε συνέχεια, γιατί χάνουμε πολύτιμες ώρες μαθήματος! Μόνο στη Γεωγραφία το είχαμε μέχρι το τέλος της χρονιάς, αλλά και εκεί το ανοίγαμε και απλώς κοιτούσαμε, οι μισοί έπαιζαν παιχνίδια και τέτοια.
Τώρα δεν ξέρω αν είχαμε όλοι τα ίδια κέρδη και τις ίδιες ζημιές. Δεν ξέρω και αν είχαμε περισσότερα κέρδη από τις ζημιές. Πάντως ξέρω να πω πως αλλιώς το φανταζόμασταν και αλλιώς ήταν! Σίγουρα, κάποιοι κέρδισαν περισσότερα level σε κάποια παιχνίδια, αυτοί όμως έχασαν το μάθημα και ποιος ξέρει τι θα γράψουν τώρα στις εξετάσεις. Κάποιοι άλλοι κέρδισαν περισσότερες γνώσεις, αφού χρησιμοποιούσαν το λάπτοπ μόνο για πληροφορίες στην ώρα του μαθήματος. Τώρα τι έχασαν, ιδέα δεν έχω! Επαφή με το βιβλίο; Δεν ξέρω…
Επίσης κάποιοι μπορεί να κέρδισαν ένα βαθμό παραπάνω, μυωπίας (όχι στον έλεγχο), αφού κοιτούσαν στο λάπτοπ κι όχι στο μάθημα, γιατί τους είχε δει ο καθηγητής να παίζουν παιχνίδια.
Αυτή η χρονιά είχε πολλή πλάκα με τους υπολογιστές και σίγουρα θα μείνει αξέχαστη! Δεν την προτείνω πάντως στους καινούριους μαθητές της Πρώτης γυμνασίου (εκτός από το μπλογκ).

Αυγουστίνα Μάστορη

2 Comments
 • sgouro

  10 Ιουνίου 2010 at 07:12 Απάντηση

  Εσύ πάντως για καλό και για κακό διάβαζε τα βιβλία σου …καλό και το λάπτοπ , αλλά τίποτε δεν συγκρίνεται με την χαρά της ανάγνωσης.
  Για μένα το μεγάλο κέρδος της χρονιάς για σας στο Κόρθι είναι η βιβλιοθήκη σας , ένα στολίδι , που ελπίζω να το εκμεταλλεύεστε όσο μπορείτε…

 • Κέρδη και ζημιές στην ζυγαριά λοιπόν! Και τα παιγνίδια, οξύνουν τον νου, καμμιά φορά!

  Τελειωσαν τα ψέμματα, τελείωσε η χρονιά! Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή ξεκούραση !

  Βάσω Γλυνού

Post a Comment