Γυμνασιο-ΤΛ Κορθίου | Εκδρομή στην Αθήνα
343
post-template-default,single,single-post,postid-343,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Εκδρομή στην Αθήνα

Παρασκευή πρωί και ένα χαμόγελο είχε σχηματιστεί στα περισσότερα παιδιά της Α΄γυμνασίου. Ίσως είχαν ξυπνήσει με κέφι, ίσως ήταν χαρούμενα για κάποιο προσωπικό τους θέμα, ίσως ήταν ευτυχισμένα που θα πήγαιναν εκδρομή στην Αθήνα. Ναι, αυτό είναι, θα πηγαίναμε εκδρομή. Περιμένοντας στη στάση για το λεωφορείο, η χαρά μας μεγάλωνε πιο πολύ και η αγωνία μας είχε κορυφωθεί. Τελικά, η μεγάλη στιγμή έφτασε, το λεωφορείο καταφθάνει και εμείς παίρνοντας τις αποσκευές μας, τρέχουμε να μπούμε. Φτάνοντας στο Γαύριο για να πάρουμε το καράβι, νιώθαμε κάτι περίεργο, είχαμε άγχος και αγωνία, αλλά ήταν χαρούμενο άγχος και χαρούμενη αγωνία. Το Θεολόγος φτάνει, μπαίνουμε μέσα και καθόμαστε όλοι μαζί. Δυο ώρες πέρασαν ευχάριστα, μετά βγήκαμε όλοι στο λιμάνι της Ραφήνας, και χωριστήκαμε για να πάμε στα σπίτια μας.
Φραντζέσκα Μανέτα

Από καιρό την είχαμε οργανώσει. Για την ακρίβεια πριν από το Πάσχα. Η περιβόητη αυτή εκδρομή που για τόσο καιρό μιλούσαμε γι’ αυτήν, έφτασε. Ακόμη δεν έχω καταλάβει το πόσο βιαστικά ξεκινήσαμε και ανήσυχα μήπως ξεχάσαμε κάτι, όπως ένα πολύ βασικό εργαλείο, τη φωτογραφική μηχανή και τι ώρα επιστρέψαμε. Όλα μέσα στο μυαλό μου, όλες οι εικόνες και οι στιγμές χαραγμένες σε μια γωνιά του μυαλού μου.
Γιώργος Ντούρας

Τη μέρα που φτάσαμε στην Αθήνα το απόγευμα, πήγαμε στο Αλλού Φαν Παρκ.Μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν τόσο ωραία που ούρλιαζα σε ό,τι ανέβαινα. Ανέβηκα στη βάρκα με τα κορίτσια και γίναμε λούτσα. Πήγα και σε άλλα πολλά, αλλά ένα έχω να πω, ήταν φανταστικά, γιατί είδαμε και τον παλιό μας δάσκαλο, τον κύριο Γιάννη.
Μαριάντη Γισδάκη

Ο κ. Γιάννης περίμενε να γνωρίσει τη φιλόλογό μας, αλλά εκείνη δεν ήρθε γιατί δεν μπορεί, λέει, ζαλίζεται (χάσαμε και μια ευκαιρία να την ξεπαστρέψουμε), αλλά τώρα μάλλον θα τη γνωρίσει, όταν έρθει το καλοκαίρι.
Αυγουστίνα Μάστορη

Την Παρασκευή το απόγευμα φτάσαμε στο φανταστικό μας Αλλού, πήγαμε από δω κι από κει, στην μπαλαρίνα, στα συγκρουόμενα, στις βάρκες, στο forty game, σε ένα καράβι, σε πάρα πολλά!
Κωνσταντίνα Γιγίνη

Όταν μαζευτήκαμε όλοι στο Αλλού, βάλαμε βραχιόλια και άρχισε η δράση. Άλλοι από δω, άλλοι από κει σαν τρελοί τρέχαμε, μια στο γύρο του θανάτου, μια στα καρχαριάκια, στις βάρκες, στο πειρατικό καράβι και σε άλλα εκατό πράγματα. Φύγαμε κατά τις 10 το βράδυ.
Γιάννης Μήλας

Όταν φτάσαμε στο Μουσείο της Ακρόπολης και ήμασταν στην αυλή κοιτούσαμε το υπέροχο γρασίδι και τα δεντράκια. Σε λίγα λεπτά μπήκαμε μέσα και μας είπε η κ. Κουρτέση ότι από κάτω παλιά, στα αρχαία χρόνια, υπήρχαν σπίτια. Όπως περπατούσαμε, ξαφνικά είδαμε ότι το πάτωμα ήταν από γυαλί και μπορούσες να δεις από κάτω ντουβαράκια να ανασηκώνονται.
Χρυσοβαλάντης Γρυμάνης

Και ξαφνικά,ανοίγοταν μπροστά μας μια τεράστια αίθουσα με αγγεία της γεωμετρικής, της κλασικής και άλλων εποχών. Κομμάτια από σπασμένα αγγεία,αμφορείς ζωγραφισμένοι με παραστάσεις ανθρώπων,πυροστιές, πήλινα αντικείμενα χρήσιμα για την καθημερινή ζωή κλπ.
Ανεβήκαμε όροφο και εκεί είδαμε πιο μεγάλα πράγματα, όπως Κόρες, αετώματα,μαρμάρινους θρόνους κ.α. Είδαμε ακόμη και τις Καρυάτιδες. Στον τρίτο και τελευταίο όροφο, είδαμε τη ζωφόρο και άλλα αντικείμενα και αγάλματα που στόλιζαν τον Παρθενώνα.
Γιώργος Ντούρας

Στο Μουσείο ήμασταν το πιο ανήσυχο γκρουπ, δεν υπήρχε περίπτωση να δούμε κάτι και να μην το σατιρίσουμε. Θα σας πω το τοπ 5 από τις καλύτερες ατάκες μέσα στο Μουσείο. Στην πέμπτη θέση: “Τι αγγεία είναι αυτά;” ρωτάει η κ. Κουρτέση. “Συναρμολογούμενα” απαντάω εγώ. “Κοιτάξτε πώς ήταν ο χώρος πριν κτισθεί η Ακρόπολη!” λέει η κ.Κουρτέση. “Γήπεδο μίνι γκολφ!” απαντά η Φραντζέσκα. Στην τρίτη θέση: “το 16 και το 18 είναι λυχνάρια με ερωτικές σκηνές” λέει η κ. Σκόρδου. “Ναι παιδιά, εκεί έβαζαν οι αρχαίοι το λάδι, το ανάβανε και έβλεπαν ή μάλλον δεν έβλεπαν τι έκαναν!” απαντά η κ. Κουρτέση. Δεύτερη θέση: “Είδατε παιδιά,ο Έλγιν ήρθε και μας πήρε την Καρυάτιδα!” λέει η κ. Κουρτέση. “Ναι, κυρία, κι εμείς θα πάμε ένα βράδυ έξω από το Βρετανικό Μουσείο και θα φωνάζουμε: Φέρτε μας την Καρυάτιδα μην τα γκρεμίσουμε όλα βραδιάτικα!” η Γεωργία. Και στην πρώτη θέση: “Αυτός είναι ένας οπλίτης που μας έσωσε από τους Πέρσες. Δε βλέπω καμιά συγκίνηση στο πρόσωπό σας!” λέει η κ. Σκόρδου. “Έ κύριε οπλίτη, σας ευχαριστούμε πολύ και αν θέλετε μπορώ και να σας παντρευτώ” απαντά η Ιωάννα και συνεχίζει: “Πολύ κοιτάει όμως την κ. Σκόρδου και δεν θα τα πάμε καλά!”
Αυγουστίνα Μάστορη

Στο Μουσείο γνώρισα και τον Οπλίτη, που μου άρεσε, αλλά αυτός γλυκοκοιτούσε την κυρία Σκόρδου και εκείνη την ώρα τον αντιπάθησα.
Ιωάννα Θυμιούδη

Πέρα από την πλάκα, ένιωσα θαυμασμό και περηφάνεια γι’ αυτή τη χώρα που ζω κι έχει έναν πολύ μεγάλο ιστορικό πλούτο.
Γιώργος Ντούρας

Το Σάββατο το πρωί πήγαμε στο Μολ, ψωνίσαμε, παίξαμε μπόουλινγκ και φάγαμε στα γκούντις.
Κωνσταντίνα Γιγίνη

Την Κυριακή, σηκωθήκαμε πρωί πρωί και ανεβήκαμε στην Ακρόπολη, όπου είδαμε τον Παρθενώνα. Δεν μου άρεσε που είδα όμως ότι εκεί οι πιο πολλοί άνθρωποι ήταν ξένοι. Ο Παρθενώνας καταστράφηκε, αλλά άντεξε πολλά κύματα από κλέφτες και πυρκαγιές. Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ ήταν οι Καρυάτιδες.
Χρυσοβαλάντης Γρυμάνης

Την Κυριακή το πρωί φτάσαμε λίγο αργοπορημένα στην Ακρόπολη, αλλά δεν πείραζε. Εκεί έβγαλα πολλές φωτογραφίες με όλα τα παιδιά, με τον μπαμπά της Ιωάννας, που είχε έρθει να τη δει και με τα μνημεία. Όλο αυτό όμως δεν γινόταν χωρίς μάθημα, έτσι οι ερωτήσεις θέριζαν. Στην ερώτηση όμως ποιοι κατέβασαν την χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη κατά την Αντίσταση, εγώ απάντησα “Ο Απόστολος Γκλέτσος”. Κάτι ο Αποστόλης,κάτι ο Γλέζος,μπερδεύτηκα,βρε αδερφέ.
Γεωργία Ρήγα

Κατεβαίνοντας από την Ακρόπολη, ήταν ένας γέρος ντυμένος τσολιάς και άρχισε να φωνάζει τρέχοντας με μια γκλίτσα στο χέρι: “Κλεφτρόνι, θα πληρώσεις για να βγάλεις φωτογραφία!”
Αυγουστίνα Μάστορη

Αυτή η εκδρομή ήταν μία από τις καλύτερές μου, πρώτον επειδή πήγα με τη Γεωργία και περάσαμε τέλεια και δεύτερον επειδή ήμασταν μόνο η τάξη μας. Τελικά διασκέδασα και στο σπίτι της Γεωργίας, διότι παίζαμε όνομα ζώο φυτό. Όταν αρχίσαμε να παίζουμε, εγώ έβαζα κάτι περίεργες λέξεις, που η Γεωργία δεν τις ήξερε και ρωτούσε συνέχεια τη μαμά της και ήταν σωστές. Όταν όμως πήγαινα εγώ και ρωτούσα για τις δικές της ήταν πάντα λάθος και έλεγε συνέχεια η Γεωργία: “Καλά ρε μαμά, με το μέρος της Ιωάννας είσαι;”
Ιωάννα Θυμιούδη

Αυτή ήταν η εκδρομή μας και ευχαριστώ και τις δύο δασκάλες που μας πήγαν και ελπίζω να ξαναπάμε με τις ίδιες, την κ. Σκόρδου και την κ. Κουρτέση.
Μαριάντη Γισδάκη

2 Comments
 • Διονύσης Μάνεσης

  26 Απριλίου 2010 at 10:18 Απάντηση

  Ε, ρε, γλέντια!!
  ( Και ε, ρε, ζήλειες!)
  Είστε απίθανοι, απίστευτοι, ασύγκριτοι, άπαιχτοι.
  Μια ένσταση:Δεν ήταν μόνο τα 5 (υπέροχα) τοπ του Μουσείου, που έγραψε η Αυγουστίνη. Όλα της εκδρομής στα τοπ παίζουν!
  ( Όσο για τον οπλίτη που οξοκοιτάει την κ. Σκόρδου, αναρωτηθήκατε μήπως ήταν μαθητής της;; ΟΚ, ΟΚ, σωπαίνω, κ. Σκόρδου!)

 • Mπράβο, μπράβο τα παιδιά!
  Και εις άλλες εκδρομές και γρήγορα (μην ξεχνιόμαστε!).
  Πέθανα στο γέλιο με τις ατάκες!
  Να είστε καλά να περνάτε πάντα καλά. Οσο για τις εκπαιδευτικούς σας, φαίνεται πως είστε πολύ τυχεροί να έχετε τέτοιες άξιες γυναίκες!

Post a Comment