Γυμνασιο-ΤΛ Κορθίου | Τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης μας
346
post-template-default,single,single-post,postid-346,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης μας

Στις 10 Μαρτίου,κάναμε τα εγκαίνια της νέας μας σχολικής βιβλιοθήκης.Κατά τις 9.45 οι γονείς μας είχαν καταφθάσει με τις φωτογραφικές τους μηχανές, έτοιμοι να μας φωτογραφίσουν την ώρα που θα μιλούσαμε. Αρχικά, παρουσιάσαμε κάποια εισηγητικά κείμενα-διαφάνειες. Ήμουν αρκετά αγχωμένος, καθώς έβλεπα την αίθουσα να γεμίζει. Ένιωθα πως θα μπέρδευα τα λόγια μου, αλλά ευτυχώς, αυτό δεν συνέβη.
Γιώργος Ντούρας

Τα εγκαίνια, τα περιβόητα εγκαίνια. Αυτά για τα οποία έχετε ακούσει πάρα πολλά, έφτασε η ώρα τους. Χθες, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκαν, με εμάς να τρέμουμε σαν τα ψάρια, μόλις βγήκαν από το νερό, πέντε λεπτά πριν ανέβουμε στη σκηνή.
Αυγουστίνα Μάστορη

…Εγώ από προχθές είχα αγχωθεί για το τι θα βάλω, τζιν φούστα ή τζιν παντελόνι; Ιδού η απορία…Στην αρχή κάναμε μάθημα και ξεχνιόμασταν λίγο, αλλά η εμφάνιση μας πρόδινε. Όλοι έλεγαν πως ο κ. Μπαλιώτης είχε ντυθεί σαν γαμπρός κι εμείς σαν παρανυφάκια.
Γεωργία Ρήγα

Όταν άρχισαν τα εγκαίνια, είχε έρθει όλος ο κόσμος μέσα στην αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων, όπου είχε πάρα πολλές καρέκλες. Πρώτα σηκώθηκε ο κύριος Δημαράς, ο Διευθυντής, για να μιλήσει, μετά ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης κ.Αντώνης Μπαλιώτης, μετά η κ. Σκόρδου Αναστασία, μετά ο Προϊστάμενος κ. Αλεξάνδρου και στο τέλος ο Δήμαρχος κ. Γλυνός.
Αντώνης Γιαμπάνης

Εμείς φτιάξαμε τις θέσεις και σταθήκαμε για να καλωσορίσουμε τον κόσμο και να μοιράσουμε πρόγραμμα. Μετά έσβησαν τα φώτα και το λόγο πήρε ο κ. Δημαράς και με τη σειρά του καλωσόρισε τον κόσμο. Πρώτη άρχισε την παρουσίαση η Αυγουστίνα και μετά εγώ, που τους είπα για τη βιβλιοθήκη πως έχει καινούρια πράγματα.
Άρμπρι Τζαφάι

Χθες περάσαμε τέλεια, παρουσιάσαμε τα βιβλία της βιβλιοθήκης στους ανθρώπους. Εγώ ντύθηκα με μαύρο τζιν και άσπρο πουκάμισο, ξέχασα όμως να φορέσω το καρτελάκι. Μοιράσαμε το πρόγραμμα και στο τέλος κεράσαμε τα γλυκά.
Κλέιβι Ντούσκου

Μόλις άκουσα την κ. Σκόρδου να λέει και τώρα θα σας μιλήσουν οι μαθητές της Α΄γυμνασίου, μου κόπηκαν τα πόδια και έβγαινα και πρώτη. Μόλις είπα “καλημέρα σας” και είδα το Δήμαρχο, το Διευθυντή και τον Προϊστάμενο να με κοιτάνε στα μάτια, νόμιζα πως θα με φάνε. Η μόνη μου ελπίδα το power point να κοιτάζω εκεί και όχι αυτούς για να μη χάσω τα λόγια μου.
Αυγουστίνα Μάστορη,

…Ωχ! Άρχισα να λέω μέσα μου, μόλις τέλειωσαν οι μεγάλοι, αρχίζει, ελπίζω να πάνε όλα καλά. Αμέσως βγήκε ο Άρμπρι και η Αυγουστίνα, τα είπαν καταπληκτικά, άρχισε μετά η Φωτεινή, φαινόταν αγχωμένη, αλλά και εκείνη τα είπε καλά. Έπειτα ο Αντώνης τα πήγε πάρα πολύ καλά και ούτε είπε τα πολυμέσα πολύμεσα όπως στις πρόβες, ίσως να ντράπηκε λίγο, αλλά το είπε τέλεια. Ωχ, ήρθε η σειρά του Γιώργου και της Ιωάννας, δηλαδή πλησίασε και η δική μας η ώρα. Ένιωθα λες και μου κόβαν τα πόδια…
Κωνσταντίνα Γιγίνη

Όταν άρχισα να μιλάω εγώ, είχα τόσο άγχος, που άρχισαν να τρέμουν τα πόδια μου, να ιδρώνω, η καρδιά μου να πηγαίνει σε γρήγορους ρυθμούς και επιπλέον ξέχασα και τα λόγια μου… Όταν τελειώσαμε, κεράσαμε τους ανθρώπους και αμέσως έγινε η καταστροφή του κόσμου: πήραμε βαθμούς.
Ιωάννα Θυμιούδη

Στην αρχή όλοι είχαμε άγχος. Όλοι μας τρέμαμε, εκτός από το Στέλιο,που συνέχεια μας έλεγε ότι δεν κάνει καλό να αγχωθούμε, αλλά δεν τον ακούγαμε. Μετά άρχισε η γιορτή. Εμένα μου είπαν πως μόλις αρχίσει η Γεωργία να μιλάει, εμείς έπρεπε να πάμε στη βιβλιοθήκη. Η Γεωργία όμως μιλούσε για την Άννα Φρανκ και ήθελα να το παρακολουθήσω όλο. Με τράβηξε όμως κάποιος συμμαθητής και,τέλοσπάντων, πήγα κι εγώ στη βιβλιοθήκη. Τότε ήταν που είχα αγχωθεί, επειδή δεν ήταν μόνο οι γονείς, αλλά και ο Προϊστάμενος και ο Δήμαρχος. Τελικά, ωραία τα είπαμε και τότε μου έφυγε το άγχος.
Τζοντίλιο Σουλούα

Εντωμεταξύ, από την αρχή φοβόμουν τη γιαγιά μου. Σε μια γιορτή στο δημοτικό, επειδή μιλούσα σιγά, είπε: “Γεωργία, πιο δυνατά!”. Επίσης, σε μια συναυλία έπαιζα στο πιάνο το El Cumbacero και εκείνη, επειδή την προηγούμενη χρονιά έπαιζα τη Σαμιώτισσα, φώναζε: “Γεωργία, τη Σαμιώτισσα!” Τι να κάνω κι εγώ, την προειδοποίησα: Όχι σχόλια και ντομάτες. Με διαβεβαίωσε πως δεν είχε ντομάτες, αλλά για αυγά δεν παίρνω όρκο για το αν είχε μέσα στη τσάντα της. Το καλό είναι πως δεν τα χρησιμοποίησε.
Γεωργία Ρήγα

Στη βιβλιοθήκη, τους υποδέχτηκε η Φραντζέσκα,μετά πήρε το λόγο η Κωνσταντίνα και μετά μίλησα εγώ. Τους είπα για το Β1 και Β2 βιβλιοστάσιο και για δυο βιβλία που έχω διαβάσει. Όταν μιλούσα, νόμιζα ότι είχα ταχυκαρδία. Ήταν πολύ ωραία και πιστεύω να τους πείσαμε να έρχονται στη βιβλιοθήκη μας.
Χρυσοβαλάντης Γρυμάνης

Μόλις τελειώσαμε τις παρουσιάσεις στην αίθουσα πολλαπλών,πήγαμε στη βιβλιοθήκη, όπου ήτανε τα άλλα παιδιά. Μετά, είχαμε μπουφέ με αναψυκτικά και αμυγδαλωτά. Εγώ κερνούσα αμυγδαλωτά. Ήταν πολύ ωραία μου είπανε και εγώ αυτό πιστεύω.
Φωτεινή Γουλιερμή

Όταν τελείωσαν τα εγκαίνια, πήγαμε πάλι στην αίθουσα πολλαπλών για να κεραστούμε.Ήταν το αγαπημένο μου επεισόδιο. Όταν οι περισσότεροι έφυγαν, ρήμαξα τα γλυκά και τις πορτοκαλάδες. Όπως καταλάβατε, δεν είμαι καθόλου γλυκατζής. Αφού έφαγα και ήπια μέχρι σκασμού, μετά στο σπίτι μου δεν έφαγα τίποτε μέχρι το βράδυ! Τελικά πιο πολύ μου έκανε εντύπωση πως παρά το άγχος όλων των παιδιών τα πήγαν πάρα πολύ καλά (κι εγώ μαζί).
Στέλιος Χρονόπουλος

Στο τέλος όλοι ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι που τα καταφέραμε. Όλα αυτά τα βιβλία ήταν εκεί ως τώρα, γιατί από δω κι εμπρός, είμαι σίγουρος ότι θα αρχίσουν τα ταξίδια τους.
Τα πάντα ήταν όπως ακριβώς τα είχαμε υπολογίσει και δεχτήκαμε με πολλή ευχαρίστηση το χειροκρότημα του κοινού.
Γιώργος Ντούρας

Ήταν πολύ ωραία τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης μας και χάρη στον κ. Μπαλιώτη και την κ. Σκόρδου που μας βοήθησαν για να γίνει μια σπουδαία δουλειά. Εγώ ένα πράγμα έμαθα από την προετοιμασία, ότι όλοι πρέπει να συνεργαζόμαστε. Επίσης μίλησε ο Δήμαρχός μας και ο Προϊστάμενος. Τους ευχαριστούμε όλους που μας ακούσανε και μας μιλήσανε. Και πιο πολύ ευχαριστούμε αυτούς τους καθηγητές που μας δώσανε την ώρα τους για να κάνουμε πρόβα.
Μαριάντη Γισδάκη

Αφού τελειώσαμε, είδαμε στα μάτια όλων χαρά και συγκίνηση για αυτό το σπουδαίο κατόρθωμά μας, γιατί μια βιβλιοθήκη είναι κάτι μοναδικό. Τέλος χαρήκαμε και εμείς που βγάλαμε ένα τόσο καλό αποτέλεσμα. Η εμπειρία μας ήταν καταπληκτική και δεν θα την ξεχάσω ποτέ.
Φραντζέσκα Μανέτα

Έτσι λοιπόν, όποτε θέλετε να εγκαινιάσετε μια βιβλιοθήκη, μην ξεχάσετε την Α΄γυμνασίου 2010!
Κωνσταντίνα Γιγίνη

5 Comments
 • Διονύσης Μάνεσης

  13 Μαρτίου 2010 at 08:32 Απάντηση

  Ωραία, παιδιά, το άγχος των εγκαινίων πέρασε, επιτυχώς μάλιστα, ήρθε η ώρα για τα γλέντια τώρα, τα αναγνωστικά ταξίδια, τις ηλεκτρονικές περιπέτειες, τις ποικίλες αναζητήσεις.
  Καλορίζικη!

 • Ανώνυμος

  13 Μαρτίου 2010 at 19:23 Απάντηση

  Ας αναζητήσουμε μια τίγρη. Ετούτη
  θα είναι μια μορφή στο όνειρό μου, σαν τις άλλες.
  Ένα σύστημα και σύνταξη της ανθρώπινης λαλιάς
  και όχι η τίγρη με σάρκα και οστά
  που έξω από κάθε μυθολογία
  μετράει τη γη με τα βήματά της.Τα ξέρω όλα αυτά καλά, μα κάτι
  με τραβάει σε αυτή την παλιά και αόριστη περιπέτεια
  και ακόμα ψάχνω
  ολάκερο τ'απόγευμα, την άλλη τίγρη,
  την τίγρη που λείπει απ'αυτό το ποίημα.

  Χ.ΜΠΟΡΧΕΣ, Η άλλη Τίγρη, 1960 (Μετάφραση Λάμπρος Καμπερίδης, εκδόσεις Δόμος)

 • μαθητής

  13 Μαρτίου 2010 at 19:24 Απάντηση

  Ευχαριστούμε για τις ευχές σας. Ευτυχώς καταφέραμε να ξεπεράσουμε το άγχος μας και να πάμε καλά.

 • Ανώνυμος

  19 Μαρτίου 2010 at 21:08 Απάντηση

  Μπράβο στα παιδιά και στην καθηγήτρια κ. Αναστασία Σκόρδου για την προσπάθεια τους. Σας παρακολουθώ τακτικά. Σαράντης Μ. Χέλμης (Αλαμανιά – Κορθίου)

 • μαθητής

  22 Μαρτίου 2010 at 12:25 Απάντηση

  Ευχαριστούμε πολύ, αλλά συγχαρητήρια πρέπει να δώσουμε και στον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης μας κ.Μπαλιώτη.

Post a Comment