Γυμνασιο-ΤΛ Κορθίου | Περιήγηση στα χωριά μας μέρος πέμπτο: Το άγαλμα στο ηρώο του Γιαλού.
355
post-template-default,single,single-post,postid-355,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Περιήγηση στα χωριά μας μέρος πέμπτο: Το άγαλμα στο ηρώο του Γιαλού.


Στην πλατεία του χωριού μας, του Όρμου Κορθίου, υπάρχει ένα ηρώο που έχει ένα λιοντάρι μαρμάρινο πάνω σε μια μαρμάρινη στήλη, που γράφει τους πολεμιστές που πολέμησαν για το χωριό μας, το Κόρθι. Δεξιά κι αριστερά υπάρχουν δυο κανόνια από μάρμαρο κι αυτά, αλλά βαμμένα με μαύρο χρώμα. Γύρω του έχει τέσσερις σημαίες ελληνικές που το περικυκλώνουν.
Τζοντίλιο Σουλούα
3 Comments
 • kimon

  23 Δεκεμβρίου 2009 at 14:40 Απάντηση

  Το μνημείο αυτό, πράγματι είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του τόπου.
  Απο καλλιτεχνικής πλευράς στέκει όμορφα και στολίζει με μοναδικό τρόπο τον κενό χώρο στο κέντρο της πλατείας.
  Είναι σημαντικό να λέμε ότι τέτοιες καλλιτεχνικές παρεμβάσεις δεν ομορφαίνουν απλά, αλλά μιλάνε από μόνες τους.
  Στην εποχή μας τα πράγματα διαφέρουν, όταν δεν υπάρχει στοιχειώδης καλλιτεχνική ευαισθησία από τους υπεύθυνους των δημοσίων έργων.
  Έτσι παρατηρούμε κατάρτια σκουπίδια να ξεπροβάλλουν στο πουθενά, μόνο και μόνο για να γεμίσει ο χώρος, και ιδιαίτερα στην είσοδο της πόλης μας.
  Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να κάνετε και μια αφιέρωση στις παρεμβάσεις που δεν έχουν να πούνε τίποτα και ασχημαίνουν την ήδη βεβαρυμένη από πλευράς καλαισθησίας πόλη μας.

 • Διονύσης Μάνεσης

  8 Ιανουαρίου 2010 at 18:11 Απάντηση

  Τζοντίλιο, το μνημείο θυμίζει αυτούς που έπεσαν στον πόλεμο κι εμείς πια με τα έργα μας μένει να βοηθάμε να μην ξαναπέσει κανείς σε κανένα πόλεμο..Μέρες που είναι, μπορούμε να ονειρευόμαστε. Πως δε θα ξαναγίνει κανένας πόλεμος. Πως οι καλλιτέχνες θα στήνουν άλλα μνημεία που θα ομορφαίνουν τα χωριά.

  Καλές σας γιορτές.

 • μαθητής

  28 Ιανουαρίου 2010 at 13:11 Απάντηση

  Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας
  Τζοντίλιο.

Post a Comment