Γυμνασιο-ΤΛ Κορθίου | O Περιστεριώνας
359
post-template-default,single,single-post,postid-359,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

O Περιστεριώνας


Στη γειτονιά μου, ο πατέρας μου έχει φτιάξει έναν περιστεριώνα και, όταν τον είδα ήμουν πολύ ενθουσιασμένος. Εξάλλου, είμαι πιο πολύ ευτυχισμένος που σε αυτή τη χώρα ο πατέρας μου έχει φτιάξει αυτόν τον περιστεριώνα, που έχει πολλά σχέδια, όπως τρίγωνα, λουλούδια, και μέσα έχει καθίσματα. Ελπίζω να φτιάξει και άλλα τέτοια πράγματα. Αν θέλετε να μάθετε πού είναι, βρίσκεται στο Ρούθουνα.
Άρμπρι Τζαφάι
4 Comments
 • sgouro

  28 Νοεμβρίου 2009 at 14:24 Απάντηση

  Είναι πολύ όμορφος…τον επισκέπτονται άραγε περιστέρια;

 • kimon

  28 Νοεμβρίου 2009 at 14:24 Απάντηση

  Πολύ ωραία κατασκευή.
  Αλήθεια ξέρεις από που προέρχονται οι περιστεραιώνες;
  Λένε ότι στην αρχαία Αίγυπτο τιμούσαν τα περιστέρια με παρόμοια κτίσματα, λίγο διαφορετικά, γιατί φέρνανε καλοτυχία.
  Στη παλαιά διαθήκη ο Νώε άφησε ένα περιστέρι το οποίο έφερε τα ευχάριστα νέα ότι επιτέλους βρέθηκε ξηρά.
  Έτσι το περιστέρι έγινε σύμβολο ευχάριστων μαντάτων, κάτι πολύ σημαντικό για τους κατοίκους των νησιών μας, που περιμένανε με αγωνία τους δικούς τους από τα θαλασσινά ταξίδια.
  Κάθε νοικοκυριό έχτιζε ένα περιστεραιώνα στο χωράφι του, για να έχει καλά νέα.
  Αργότερα χρησιμοποιήθηκαν ως εκτροφεία περιστεριών και στο κάτω μέρος των κτισμάτων συλλέγανε τις κουτσουλιές τους που ήταν ένα καλό λίπασμα για τα χωράφια.
  Τώρα δυστυχώς στέκουν μόνα και έρημα, κανείς δεν τα προσέχει! Κάποια απ? αυτά έχουν τόσο ωραία διακόσμηση, σαν έργα τέχνης.
  Ας ελπίσουμε κάποτε να δοθούν χρήματα να συντηρηθούν, γιατί αν χαθούν στα χρόνια, θα χαθεί και ένα σημαντικό κομμάτι της παράδοσης του τόπου.

 • kimon

  19 Δεκεμβρίου 2009 at 07:37 Απάντηση

  Περιστέρια δεν νομίζω να τον επισκέπτονται, μόνο … αετοί και περιστέρες περιμένοντας το ΚΤΕΛ

 • μαθητής

  28 Ιανουαρίου 2010 at 13:33 Απάντηση

  Έχω δει πολλά περιστέρια και αετούς, γιατί έχει πολλά δέντρα και λουλούδια τριγύρω και το μέρος είναι πολύ δροσερό.Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια.
  Άρμπρι

Post a Comment