Γυμνασιο-ΤΛ Κορθίου | Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
515
post-template-default,single,single-post,postid-515,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.5.2,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Το σχολείο μας για δεύτερη χρονιά συνεχίζει το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο «Ιχνογραφώντας τη διαχρονική πορεία ανθρώπων και φυσικού περιβάλλοντος στον οικισμό του Κορθίου »

Oι μαθητές του Γυμνασίου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν αναλάβει να αποτυπώσουν τον πεζόδρομο του Κορθίου, με τις εμπορικές του δραστηριότητες, κάποτε και τώρα.

Στη συνέχεια καταγράφουν την πρόσφατη ιστορία του οικισμού, έτσι οι συναντήσεις της περιβαλλοντικής ομάδας πραγματοποιούνται το απόγευμα και αρκετές φορές Σαββατοκύριακα. Μέχρι σήμερα οι μαθητές έχουν κάνει αρκετές συνεντεύξεις με κατοίκους της περιοχής. Η αλληλεπίδραση με μεγαλύτερους κατοίκους της περιοχής και αρκετές φορές συγγενείς τους έχει θετική επίδραση και στις δύο πλευρές. Η νεότεροι μαθαίνουν την ιστορία από τους μεγαλύτερους. Επιπλέον οι μαθητές συγκεντρώνουν φωτογραφικό υλικό  αναζητούν πληροφορίες,  γνωρίζουν με τον τρόπο αυτό περισσότερο τον τόπο τους μαθαίνουν την ιστορία του, γίνονται δημοσιογράφοι και κατανοούν καλύτερα πως η καθημερινότητα τους είναι τμήμα της ιστορίας ενός τόπου.

Οι μαθητές του Γυμνασίου σε ρόλο δημοσιογράφου.

No Comments

Post a Comment